KattyGeltmeyer's post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Level 7

totale zonsverduistering op 8 april

Beste allemaal

 

Ik lees her en der dat er in Noord-Amerika op 8 april een totale zonsverduistering te zien zal zijn. Geniet ervan, maar zorg aub dat je je ogen goed beschermt. Als je dit niet doet, zou je je ogen weleens blijvend kunnen beschadigen. Eens je ogen beschadigd zijn, is dat meestal niet te genezen.

 

Mogelijk is dit bericht off-topic, maar ik vind deze waarschuwing veel te belangrijk om 'm niet te geven.

update1: ik las daarnet op 9to5google.com dat je ook best de camera van je smartphone etc. kan beschermen als je foto's neemt van die zonsverduistering. Zorg dus aub goed voor je ogen én je camera's.

Update2 van 9 april:

Ik las ook op 9to5google.com dat de zoekopdracht "mijn ogen doen pijn" piekte op Google na die zonsverduistering. Ik vrees dus dat er vele mensen zijn die niet goed hun ogen of camera beschermd hebben. Waarom wordt de zorg voor de ogen zo verwaarloosd en gaan velen wel regelmatig naar de dokter maar niet naar de oogarts?

Misschien nog een leuk weetje: in "De Zonnetempel" cfr. https://en.wikipedia.org/wiki/Prisoners_of_the_Sun

vindt Kuifje op een gegeven moment een krantenartikel waarin een totale zonsverduistering wordt aangekondigd, en hij maakt daar handig gebruik van om aan de dood te ontsnappen. Dit ter info voor de stripliefhebbers. Dit album is het vervolg op "de zeven kristallen bollen", maar dat vindt u wel via de wikipedia-pagina die ik eerder deelde.

If you want to help me in making Google services more accessible and more inclusive, you can also contribute to #GoogleCrowdsource https://crowdsource.google.com

Thanks in advance for your help.