Arribo a Tàrrega amb ganes de descobrir la Casa Sobies. Aquest edifici és una magnífica mostra de l’essència social, ètica i estètica del moviment Arts and Crafts, sorgit a la Gran Bretanya a mitjan segle XIX com a resposta a les dures conseqüències de la industrialització. El moviment defensava una millora en la qualitat de vida a través d’objectes i edificis dissenyats amb cura, funcionalitat i sensibilitat artística.
La casa es va construir entre 1909 i 1910, i tot apunta que el mestre d’obres podria haver estat Coll i Vilaclara. Un dels trets més destacats és la seva façana, feta amb pedra ferral i rematada amb un arc conopial emmarcat amb maó. També hi trobem un revestiment original fet amb lloses planes, codines i fragments de ceràmica de colors amb formes poligonals irregulars. Les dues obertures amb falcons de forja aporten un toc decoratiu que enriqueix l’estètica general de l’edifici.
Originalment, la casa era més gran, però part de l’estructura es va esfondrar, i avui només se’n conserva una secció.
La sorpresa agradable: L’edifici ha estat rehabilitat i actualment acull una botiga de productes de proximitat. Val molt la pena aturar-s’hi, tant per gaudir de la seva arquitectura com per comprar-hi algun producte local.