Magiczny świat winyli

2 razy do roku, w kwietniu i listopadzie w Jaarbeurs w Utrecht w Holandii odbywa się kiermasz płyt winylowych.Zjeżdżają się tu miłośnicy muzyki zaklętej w czarnym krążku z całego świata.

Można tu znaleźć prawdziwe perły minionej epoki.

A wśród nich mnóstwo artefaktów z ubiegłego wieku. Cudowne, misternie wykonane zabawki, instrumenty muzyczne, skarby i tandeta.

Ale przez te dwa dni targów wszystko tu ma swoją wartość.

Niepowtarzalna impreza, jedyna w swoim rodzaju.

Przedstawione przeze mnie wydarzenie miało miejsce kilka lat temu, ale targi w dalszym ciągu odbywają się.

20 Likes

Hi @user_not_found ,

Thank you for sharing! It looks like a great event :). Do they sell any other items apart from vinyls? Is there live music?

Cześć @VasT Jest to niewątpliwie wielkie wydarzenie dla miłośników winyli. Prócz płyt można znaleźć adaptery, sprzęt do nagrywania, różne kable.itd Muzyka oczywiście leci, z każdej strony :grin: z każdego stoiska.No i przy okazji pchli targ z całego świata Zdjęcia są moje, zrobione olympusem sp59ouz.( prócz pierwszego, na którym figuruję :grinning:

1 Like

Hi @user_not_found ,

Thank you for sharing about this enchanting festival! The dolls are very cute. Did you visit it only once? Did you buy something from there?

Cześć @RadieN Kupiłam płytę z muzyką do filmu “Love Story” Podarowałam synowi, był zachwycony! Specjalnie nie wybieram się na targi,bo…już byłam i widziałam. Ale warto przenieść się na chwilę do innego świata :blush:

1 Like

Many thanks @user_not_found for your reply. How long did you stay in Netherlands? Would you recommend any other place to visit?

Cześć @VasT Niestety, w Holandii bywam przejazdem, czasami na krótko zatrzymuję się u przyjaciółki.O Holandii mogę powiedzieć, że jest niewielka, cudownie zielona,że jest monarhią.O Holendrach, że są najlepszymi inżynierami w dziedzinie melioracji i uwielbiają rowery. Jedzą chipsy na patyku i noszą chodaki.Niewiele wiem. Pozdrawiam :blush:

1 Like

@VasT Giełda kwiatowa, tak oczywista, że zapomniałam o tym miejscu! Aalsmir.

Na pewno warto wybrać się w maju do Holandii, to czas kwitnienia tulipanów.Co roku jest przecudna wystawa w Keukenhof. Świat z bajki :blush: No i Amsterdam- niestety, widziałam tylko z auta, więc nic. Pozdrawiam :blush:

1 Like

@user_not_found you’ve already proved that you know so many things! I checked online some of the flower festivals and they look so beautiful.

I’ve learned something new today. Thank you for sharing :).

Witaj @VasT dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że mogłam umilić ci dzień widokiem bajkowych ogrodów :blush: Warto zobaczyć Holandię w maju, cała kwitnie tulipanami!

Pozdrawiam, miłego dnia :blush:

1 Like