kessc's post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Level 10

Türk Pizzası değil Lahmacun

 

antep usulü lahmacunantep usulü lahmacun

 

Lahmacun Türkiye'nin bir çok yerinde kendi bölgesine has şekilde yapılır. Kahramanmaraş'a yada Antep gibi güney yada Güneydoğu tarafına gittiğinizde evlerde iç hazırlanarakta yapılır. bazen satır kıyma şeklinde bazende normal makinede çekilen kıyma ile baharatlar maydanoz ve domates gibi karışımlarla iç hazırlanarakta yapılan lahmacun bir çok kebap restoranında yada sadece lahmacun evleri gibi sadece lahmacun yapan işletmelerde de yanilebilir. yukarıda resimde ki Lahmacun güzel bir restoranda yapılmış gerçekten güzel bir lahmacun. Ben lahmacunu tek yemek yerine kebabın yanında küçük olan adına fınfık lahmacun denilen az bir miktarda tadımlık olanı tercih ederim ... Lahmacun yanında garnitür olarak domates, kırmızı sirke ile terbiyelenmiş lahana, domates ve soğan verilir. genel olarak bende bu genellemeye uyarım dürüm olarak garnitürleri içine koyarım ve biraz limon sıkarak yerim ben bu şekilde severim ve çokta lezzetli olur. lahmacunun pizza ile alakası uzaktan yakından yoktur yuvarlak olması dışında bana göre hiç bir benzerleiği olmadığı için başlığı bu şekilde tercih ettim. eğer Türkiyeye geldiyseniz kebabın yanında azda olsa muhakak lahmacunu tatmayı unutmayın

 

https://www.google.com.tr/maps/place/Divan+Ocakba%C5%9F%C4%B1/@41.150074,27.8284119,17z/data=!3m1!4b...

Farklı şehirler, farklı insanlar, farklı dostlar
Çorlu, Tekirdağ, Türkiye
4 comments
Level 8

Re: Türk Pizzası değil Lahmacun

I had the chance to try this Amazing food , i remember we add some carrote , salad , and lime , it was so delicious , thank you for sharing 

Level 10

Re: Türk Pizzası değil Lahmacun

rica ederim @Hadjira 

yanında bir çok garnitür lezzet verir havuç, marol, ama içine limon benim vazgeçilmezim 👌

Farklı şehirler, farklı insanlar, farklı dostlar
Level 10

Re: Türk Pizzası değil Lahmacun

@kessc

ser gott och apetitlig 

Former Google Contributor

Re: Türk Pizzası değil Lahmacun

Hi @kessc,

 

Thanks for sharing your experience with us! I have tried this dish before and I can confirm that is very tasty! Did you take this photo in the Divan Ocakbaşı?

 

In case you haven't done it yet, you can leave a review, following these tips: Writing Genuine and Useful Reviews on Google Maps.

Due to the high volume of private messages, Google Moderators do not read or respond to them. Please post publicly so others may benefit from your discussion. If you require urgent assistance, please tag a Google Moderator. Thank you!